Shannon: "De functie klonk echt als iets wat bij mij paste"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shannon: "De functie klonk echt als iets wat bij mij paste"

 

 

Het verhaal van Shannon

"De functie welzijnsmedewerker klonk echt als iets wat bij mij paste." vertelt Shannon Hoogesteger. "Dus ik heb meteen gesolliciteerd toen ik de vacature voor welzijnsmedewerker voorbij komen. Dit is wat ik wil dacht ik. Ik had eerder al eens bij Waardeburgh gewerkt, dus ik wist dat het een fijne werkgever was."

Leven in vrijheid

"De visie van Waardeburgh spreekt me erg aan. Leven in vrijheid vind ik heel waardevol. De bewoners mogen naar buiten wanneer ze willen, worden nergens toe gedwongen. Door middel van een sensor kunnen wij zien op onze telefoon waar ze zijn. Ze mogen zichzelf zijn en zich vrij voelen en dat geeft rust. Dat merk je in alles in het werk. Bewoners mogen uitslapen als ze dat willen en hun wens staat centraal."

 

"Het is echt zorg op maat en

de wens van de bewoner staat centraal".

Veel vrijheid

"Als welzijn zijn we voor een groot deel vrij in wat we doen. Natuurlijk moeten we ons wel aan de richtlijnen qua schoonmaak ed. houden. Maar we zijn vrij in wat we verder met de bewoner willen doen. Soms ga ik met iemand wandelen, met iemand anders doe ik een spelletje of zingen we liedjes van vroeger. Of ik ga de nagels van iemand knippen en lakken. Iemand anders heeft bijvoorbeeld alleen behoefte aan een praatje. Dat lijkt niet veel bijzonder, maar ik heb wel geleerd om er bewust de tijd voor te nemen. Want juist die kleine dingen zijn ook heel belangrijk en maken verschil.
Het mooiste aan mijn werk is dat ik echt voor iemand wat kan betekenen en ze een fijne dag te geven. Mensen worden blij van de dingen die ik doe en zijn ook dankbaar. Daardoor ga ik altijd met een goed gevoel naar huis."

Werkzaamheden

"De taken als welzijnsmedewerker zijn eigenlijk heel divers. We zijn er echt voor de welzijn van de mensen. We schenken koffie, we dekken de tafels, we helpen de bewoners met het ontbijt en zorgen voor een gezellige sfeer. We maken de appartementen en de huiskamer schoon, zorgen voor de was en doen activiteiten met de bewoners op de afdeling. We bestellen ook altijd de boodschappen voor de afdeling, doen een gedeelte van de was en daarnaast ondersteunen we de zorg waar nodig."

Contact met collega's

"Als welzijn hebben we ook leuk contact met de activiteitenbegeleiding. Die regelen bijvoorbeeld regelmatig busritten voor bewoners, waar we als welzijn dan mee gaan ter ondersteuning van de bewoners. Ons werk is dus echt heel divers. Er is veel ruimte om met veel dingen mee te denken en te doen. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wil. Ik ben in de drie jaar dat ik hier werk nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan, dat zegt denk ik wel iets."

"Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan"

Samen zorgen

"We zorgen echt samen met de zorgmedewerkers voor onze afdeling en de bewoners. Lang niet alle taken liggen vast, de zorg ondersteunt ons en wij ondersteunen de zorg. We zorgen echt samen en dat is heel mooi. Het gebeurd tijdens een avonddienst gerust dat ik een bewoner die geen intensieve zorg nodig heeft naar bed help en mijn collega van de zorg de vaat aan het doen is. We hebben daarin echt een mooie samenwerking."

Loop een dagje mee

"Denk je erover na om ook welzijnsmedewerker te worden? Loop dan eens een dagje mee, echt, dat moet je zeker doen. Meelopen kan geen kwaad en ik weet zeker dat je het dan leuk vindt. Misschien denk je al snel dat je het niet kunt, of dat het vooral veel schoonmaken is. Meelopen kan echt helpen om een goed beeld te krijgen en de sfeer te proeven. Je kan dan echt goed ervaren of het werk iets voor jou is."